Mrkvový dort s jogurtovo-jablečnou polevou

Mrkev naprosto miluji, a pokud nám nešťastnou náhodou zbyde v ledničce s nutností akutní spotřeby, není nic jednoduššího, než ji vzít, rozmixoval, přihodit k ní pár ingrediencí a buďto si pochutnat na salátu či si trošku zaexperimentovat s rozžhavenou troubou a po pár měření, přeměřování a vyškrtávání si smlsnout na výtečném výsledku. Protože takový dortík přesně je.
No a já se tentokrát rozhodla pro druhou variantu. Tak si pojďme ukázat, jak si připravíte něco, po čem se dá v klidu říct, že nastane menší orgasmus v puse a ještě potěšíme své tělo samými vitamíny, minerály, cukrem jen z ovoce a zeleniny a nulovým přídavkem mouky.



Korpus:

2 vejce
1/2 hrnku namletých vloček
1 hrnek (18 KL) kokosu
1 jablko (nastrouhané/rozmixované)
8 ks mrkve (nastrouhaná či rozmixovaná)
2 PL bílého jogurtu
skořice (pro milovníky jako jsem já doporučují hoooooooodně skořice)

Poleva:
250 g. jogurtu
jablko
1 a 1/2 KL citrónové šťávy
2 PL kokosového oleje



Postup:
Vejce si vyšleháme, přidáme rozmixovanou mrkev a jablko a řádně promícháme. Poté do těsta pomalu vmícháme vločky, aby se vše krásně spojilo spolu s bílým jogurtem, jež těstu dodá skvělou vláčnost. Nezapomeňte na skořici ať ji, jako já, nemusíte sypat na korpus. Těsto natlačte do formy a v předem vyhřáté troubě nehte 40 minut na 200°C.

Jakmile je korpus hotový a dostatečně vychladlý, je čas na polevu. Tu vytvoříme spojením všech surovin tak, že jablko rozmixume z části na pyré, z části na malé kousky, kokosový olej rozehřejeme a všechny ingredience promícháme, polijeme korpus a strčíme do ledničky vychladit.

A nezbývá nic jiného než se těšit a modlit se, aby na vás vůbec něco zbylo. :D




 Tip: já původně použila (celý 500g.) zbylý jogurt bez 2 lžic, jež šly do korpusu, ale krém mi zbyl, takže doporučuji méně. (okolo těch 250g.)