Vanilkový dort s kakaovým krémem




Korpus
610g cizrny uvařené
300g jablečného pyré DM
120g vanilkový protein MP
3 žloutky
3 bílky 
prášek do pečiva
toffee flavdrops
vanilkové aroma
250ml hrnek vody

Krém
250 odtučněný tvaroh
250g skyr odtučněný řecký jogurt
20g kakaa Castello holandské
toffee flavdrops
5 PL vody





Cizrnu řádně propláchnutou od nálevu rozmixujeme se žloutky, vodou a pyré z jablek. Přidáme protein a prášek do pečiva a znovu rozmixujeme.
Pořádně vyšleháme bílky do tuha se špetkou soli, tak aby se nehly! Poté pomalu vmícháme do těsta, nesmí tvořit hrudky, nesmí se rozpustit ale musí se propojit s těstem. Správné těsto poznáte tím, že bude pořádně nadýchané.

Nalijeme do formy (vymazané olejem) a pečeme na 180°C hodinku až 80 minut. Záleží na troubě. Těsto je hotové jakmile se nelepí na špejli.

Dvě hoďky necháme vychladnout.
Mezi tím připravíme krém. Jednoduše smícháme tvarohy s jogurtem, kakaem a 5 lžícemi vody. Krém musí být hezky našlehaný.

Po vychladnutí rozřízneme korpus na půl a polovinu krému naneseme na jednu část, druhou pomažeme vrchní část. Dozdobíme borůvkami, pomerančem,...

Necháme v lednici přes noc odležet.




Hodnoty na 1/8
🍴253kcal                                         / 1956kcal
🍴B 26g                                           / 202g B
🍴S 23g                                             / 179g S

🍴T 5g                                                 / 39g T