300g jablečného pyré DM
120g vanilkový protein MP
3 žloutky
3 bílky
prášek do pečiva
toffee flavdrops
vanilkové aroma
vanilkové aroma
250ml hrnek vody
Krém
Krém
250 odtučněný tvaroh
250g skyr odtučněný řecký jogurt
20g kakaa Castello holandské
20g kakaa Castello holandské
toffee flavdrops
5 PL vody
253kcal / 1956kcal
B 26g / 202g B
S 23g / 179g S
5 PL vody
Cizrnu řádně propláchnutou od nálevu rozmixujeme se žloutky, vodou a pyré z jablek. Přidáme protein a prášek do pečiva a znovu rozmixujeme.
Pořádně vyšleháme bílky do tuha se špetkou soli, tak aby se nehly! Poté pomalu vmícháme do těsta, nesmí tvořit hrudky, nesmí se rozpustit ale musí se propojit s těstem. Správné těsto poznáte tím, že bude pořádně nadýchané.
Nalijeme do formy (vymazané olejem) a pečeme na 180°C hodinku až 80 minut. Záleží na troubě. Těsto je hotové jakmile se nelepí na špejli.
Dvě hoďky necháme vychladnout.
Mezi tím připravíme krém. Jednoduše smícháme tvarohy s jogurtem, kakaem a 5 lžícemi vody. Krém musí být hezky našlehaný.
Po vychladnutí rozřízneme korpus na půl a polovinu krému naneseme na jednu část, druhou pomažeme vrchní část. Dozdobíme borůvkami, pomerančem,...
Necháme v lednici přes noc odležet.
Hodnoty na 1/8