Hruškový tvaroháček??! Co to krucinál je, ptáte se? No, dámy a pánové (pochybuji, že se zde nějací páni, Dortík.
Koláček.
Dortík.
Ne koláček.
KOLÁČEK!
Já bych tedy preferovala spíše koláček, jelikož pod dortem si vždy představuji něco tak tří patrového, plného bílého cukru, bílé mouky, spousty marcipánu a tukového krému, díky kterému mám boule za ušima ještě tejden (zvlášť pokud je karamelový!!) a asi tak dalších 14 dní se nemůžu hnout a mám vážně velký odpor k sladkému
Takže tedy koláček. A tentokrát, jak již název vypovídá, hruškový. No a jak jinak než s tvarohem a nějakou tou příchutí čokolády, ačkoli nepatrnou? To by totiž snad už ani nebylo ono...

Krusta
1 vejce
1 hrnek namletých vloček
1 hrnek vody
1/2 hrnku čokoládového proteinu/kakaa
(v tom případě doporučuji předat i nějaké sladidlo, ale není to nutné! hrušky jsou sladké dost samy o sobě a čokoládová příchuť je zde celkem potlačena!)
Náplň:
1/2 vaničky nízkotučného tvarohu
200 g bílého jogurtu hollandia
1 a 1/2 hrušky
+ druhou 1/2 na ozdobu
Postup:
Vejce rozmíchat spolu s vodou a přidat pomalu vločkovou mouku. Nechte pár minutek těsto nabýt a poté přidejte čokoládový protein/prášek+sladidlo. Strčte na 5 min do trouby na 200°C.
Během pečení krusty si smíchejte všechny ingredience na korpus tak, že je hodíte do mixéru a pořádně rozmixujete. Nalijte na již připravený korpus a společně pečte dalších 40 minut. Po vypnutí trouby nevyndavejte a nechte hezky dojít! Tvarohový vrstva vám hezky sesedne aniž by se propadla a prohloubila, jak se často, po náhlé změně teploty, stává.
A jako poslední krok ozdobte nakrájenou 1/2 hrušky na plátky a nechte přes noc vychladit v ledničce.

Energetická hodnota
Celý koláček: 1/4 koláčku
Kcal- 708 177 Kcal
B-56g. B-14 g.
S-94 g. S-23,5 g.
T-20g. T-5g.
V-20g. V-5g.

