
Dortík.
Koláček.
Dortík.
Ne koláček.
KOLÁČEK!
Já bych tedy preferovala spíše koláček, jelikož pod dortem si vždy představuji něco tak tří patrového, plného bílého cukru, bílé mouky, spousty marcipánu a tukového krému, díky kterému mám boule za ušima ještě tejden (zvlášť pokud je karamelový!!) a asi tak dalších 14 dní se nemůžu hnout a mám vážně velký odpor k sladkému
Takže tedy koláček. A tentokrát, jak již název vypovídá, hruškový. No a jak jinak než s tvarohem a nějakou tou příchutí čokolády, ačkoli nepatrnou? To by totiž snad už ani nebylo ono...

Krusta
1 vejce
1 hrnek namletých vloček
1 hrnek vody
1/2 hrnku čokoládového proteinu/kakaa
(v tom případě doporučuji předat i nějaké sladidlo, ale není to nutné! hrušky jsou sladké dost samy o sobě a čokoládová příchuť je zde celkem potlačena!)
Náplň:
1/2 vaničky nízkotučného tvarohu
200 g bílého jogurtu hollandia
1 a 1/2 hrušky
+ druhou 1/2 na ozdobu
Postup:
Vejce rozmíchat spolu s vodou a přidat pomalu vločkovou mouku. Nechte pár minutek těsto nabýt a poté přidejte čokoládový protein/prášek+sladidlo. Strčte na 5 min do trouby na 200°C.
Během pečení krusty si smíchejte všechny ingredience na korpus tak, že je hodíte do mixéru a pořádně rozmixujete. Nalijte na již připravený korpus a společně pečte dalších 40 minut. Po vypnutí trouby nevyndavejte a nechte hezky dojít! Tvarohový vrstva vám hezky sesedne aniž by se propadla a prohloubila, jak se často, po náhlé změně teploty, stává.
A jako poslední krok ozdobte nakrájenou 1/2 hrušky na plátky a nechte přes noc vychladit v ledničce.

Energetická hodnota
Celý koláček: 1/4 koláčku
Kcal- 708 177 Kcal
B-56g. B-14 g.
S-94 g. S-23,5 g.
T-20g. T-5g.
V-20g. V-5g.