Ovocné knedlíčky? Zase?
Ano, zase!
V těchto horkých dnech jsou ideální, nejen ke snídani ale i k obědu či svačině. Nejsou vůbec složitý na přípravu (dnes jsem je uplácala za 10 minut včetně vaření! hlad je hlad no), osvěží (ano, opravdu osvěží, nemusím je jíst horké, naopak, jsou-li studenější a pocákaný /no pocákaný, uvádějme vše v pravé míře!/ koupou se ve výborné sladké švestkové omáčce, dokážou krásně shladit rozpálený hrdla), jsou zdravý jako kopřiva (proč zrovna kopřiva, se mě neptejte) ale co je nejdůležitější, POŠMÁKNETE si, jako na ničem jiném! A o tom to přeci je ne? Zdravé, rychlé, s optimální teplotou a výborné.
No jasná volba do letních/jarních/podzimních/zimních dnů :)

Ingredience

3/4 hrnku pohankové mouky
1/4 hrnku dětské krupičky
3/4 tvarohu měkkého v kostce
1 ks vejce velikosti L
ovoce dle chuti

Tentokrát jsem ovšem přidala méně mléka, takže byla krásně hustá a také ji bylo méně :)




Postup:
Dejte do hrnce vařit vodu.
Vejce si pořádně rozmíchejte s tvarohem (jako na krém), přidejte postupně pohankovou mouku (prostě namelete pohanku) a krupičku. Vše zamíchejte ať se ingredience spojí. Těsto by nemělo být moc lepivé! Ze začátku jen trochu, ale jakmile ho prohnětete rukou, mělo by to být OK. Vytvarujte váleček z něhož nakrájíte 6 silných plátků. Každý trochu roztáhněte, vložte ovoce, zabalte a mezi dlaněmi vytvořte kuličku. Takto pokračujte s následujícími kousky. Dávejte pozor, aby těsto bylo řádně spojeno! Pohanka se velmi lehce trhá, proto je lepší mít "obal" tlustější.
Do vařící se vody vložte opatrně kuličky a nechte vařit cca 4 minutky, dokud nevyplavou.