Do horkých letních dnů, které již pomalu končí, potřebujeme vždy něco lehkého a krásně osvěžujícího. A proč se neustále ládovat zmrzlinkami či ledovými nápoji, když to jde i jinak? A navíc si u toho procvičíme naše kuchařské umění? které se tu fakt nadře...
Korpus:
bezlepkové piškoty na vyskládání formy
Pudink:
25 g škrobu
25 g čokoládového proteinu
250 ml čerstvého mléka
Krém:
125 g měkkého tvarohu v kostce
50 g měkkého tvarohu ve vaničce
+ ovoce dle chuti
jahody
nektarinky
Tato ovocná dobrůtka je strašně jednoduchá!
Začneme přípravou krému: smícháme oba tvarohy. Ha, kdo by to čekal, že? A dáme do ledničky na pár minut.
Do hrnce nalijeme mléko a mírně povaříme. Přidáme škrob smíchaný s proteinem a mícháme do konzistence pudinku. Míchejte opravdu pozorně, ať se vám ta dobrota nepřipálí.
A nakonec vše krásně navrstvíme v tomto pořadí:
1. piškoty na dno formy
2. pudink (opatrně, dosti se lepí a má tendence se "trhat", tak ho musíte pečlivěji rozetřít po celé formě.
3. Ovoce (v mém případě domácí jahůdky nakrájené na plátky)
4. Vychlazený tvarohový krém, který si můžete i dosladit, pokud máte rádi sladší věci.
5. Ovoce číslo 2 (1/3 nektarinky)
A teď přijde ta nejhorší část ze všeho!
Nechte to v lednici minimálně přes noc. Já to chladila 2 dny. 2 hrozně dlouhé dny!
Ale taková doba je naprosto zbytečná, takže vás nebudu trápit! I 3 hodinky tomu klidně postačí, ale víte co? Znáte svíčkovou 2., či dokonce 3. den? Krásně proleželá, všechny chutě se opravdu spojí a vy umíráte blahem?
Tak přesně taková je i tato kostka!
Jemňoučká, sladká, ovocná, tvarohová, pudinková, čokoládová a hlavně plná zdravých věcí, minerálů, vitamínů a látek, které ve svíčkové nenajdete ani za mák! :)
Tak s chutí do toho! :)
English version
Unbaked protein square
Base:
little gluten-free biscuits
Puding:
25 g of starch
25 g chocolate protein powder
250 ml fresh milk
Creme:
125 g greek yoghurt
50 g curd cheese /cottage cheese
+ fruit of your taste
strawberries
1/3 nectarine
The process is more than easy!
First, prepare the creme. How? Mix the greek yoghurt with the curd/cottage cheese until it is nice and smooth and put it to a fridge for a few minutes.
In a cooking pot boil a cup of milk of your choice, add a mixture of 25 g. of starch and 25. g of protein powder and stir until a pudding consistency.
Now arrange all in layers:
1. biscuit.
2. pudding
3. fruit (strawberries was choice of mine)
4. creme (can add some sweetener if you want)
5. fruit (1/3 of nectarine)
And now it comes. The worst part of all of this "cooking".
Let it chill in a fridge for not less than 4 hours! The best is over a night :)