Krém, máslo, pomazánka,... co chcete. Ať je to cokoli, je to naprosto výborné, hodí se to nejen na pečení dalších pokrmů, ale třeba jen tak na celozrnný chléb nebo pouze na lžičku k večernímu mlsání.
Díky hrušce je máslíčko sladší, javorový sirup přidá karamelovou chuť a dýňové koření dodá onen nádech, který na podzim vyhledávám :)





Potřebujeme:
1 dýni hokkaido (střední)
1 hrušku (větší)
1 ČL dýňového koření
3 PL javorového sirupu
trochu vody

Postup:
Prvně si předehřejeme troubou na 160°C.
Očistíme, rozkrojíme a vydlabeme dýni -> plech vysteleme pečícím papírem, na něj poklademe nakrájenou dýni a strčíme do trouby na hodinu - hodinu a půl.
Jakmile je dýně dostatečně měkká, můžeme ještě krátce povařit ve vodě (ale nemusíme), umístíme ji do vysokého kastrolu a rozmixujeme. Poté už jen přidáme na tenké kousky nakrájenou hrušku, koření, sirup a ještě jednou pořádně rozmixujeme.
Zapneme hořák a budeme vařit pod pokličkou okolo 20-25 minut. Občas přilejeme trochu vody a zamícháme, aby se nám mix nepřipálil.
Necháme vychladnout a servírujeme dle gusta :)
Uchováváme v zavírací dóze/skleničce v lednici.