Hustý polévkový krém:
dýně hokkaido
skořice
kari
oregano
mandlové mléko (cca 10 PL)
Korpus:
bezlepkové piškoty 120 g
125 ml mandlového mléka
Cheese Krém:
Dýňový krém z 1/3 dýně, který nám zbude z celé dýně
4 PL maple sirup
1 žervé natural
3 PL (40g) řeckého jogurtu
skořicé (já dala hodně)
vejce -bílek a žloutek zvlášť

Postup na krém:
Prvně si dámě vařit dýni nakrájenou na kostky a odsemínkovanou. Vaříme cca 10-20 min do změknutí. Vylijeme vodu, rozmixujeme, přidáme kari, několik lžic mandlového mléka, skořici a oregáno. Vznikne nám krém, který rozdělíme a 1/3 odendáme na cheesecake. Do zbylého krémíku přidáme 1/2 cottage sýru a pochutnáváme se (příště to chce ale nějak dochutit, ke konci už jsem toho měla plné zuby!!)
Postup na dortík:
Rozehřejeme troubu na 200°C. Rozdrtíme piškoty a spolu s polovinou hrnku mléka smícháme a natlačíme do formy. Dáme péct na cca 10 minutek.
Rozmixovaný krém dochutíme další skořicí, přidáme žervé, jogurt, žloutek, sirup a vyšlehaný sníh z bílku.
Vylijeme na korpus, ovšem vše se nam tam nevejde, tak to nalijeme do muffinkových formiček na rozdrcené 3 piškoty v každé formičce, posypeme čokoládou a necháme péct 45 min až hoďku.
Hodnoty:
Celý koláč 1/2 caku 1220 KCAL 610 KCAL
B- 47g 23,5 B
T- 42g 21 T
S- 202g 101 S
V- 8g 4 V
