2-3 porce

Suroviny:

  • 1/3 dýně hokaido (cca 20 g syrového stavu)
  • 2 mrkve (150 g)
  • 2 hrnky plnotučného čerstvého kravského mléka
  • pepř, sladká paprika, kari (špetka)
  • 1/2 hrnku červené čočky
  • olivový olej (cca 2-3 lžíce)
  • voda
  • 1/3 velké cibule
  • +
  • 2 ČL mandlového másla (nemusí být) (cca 30g)


Postup:
Vydlabeme dýni, nakrájíme a společně s nakrájenou mrkvičkou hodíme do trouby na 30 min na 150°C. Můžeme pocákat olivovým olejem.
Chvilku před vytažením z trouby si osmahneme na olivovém oleji cibulku dozlatova. Poté přidáme upečenou zeleninku, přihodíme čočku a koření, zalijeme vařicí vodou a necháme vařit. Voda postupně ubývá, tak přiléváme. Takto postupujeme cca 20 min do celkového změknutí mrkve.
Vodu nedoléváme pořád pokud chcete přidat mléko máté možnost namísto posledního zalití vodou! Poté jen rozmixujeme ponorným mixérem, dozdobíme lžící máslíčka a pustíme se s chutí do toho :)
Dobrou chuť :)


Celý krém:                                                                                     1 porce
906 KCAl                                                                                  453 KCAL
46 g Bílkovin                                                                                  23g. B
100 g Sacharidů                                                                              50g.S
10 g vlákniny                                                                                  5g. V
37 g tuku                                                                                         18.5g. T




Inspirace původním receptem