Tak jo, tak jo. Je podzim, navíc Halloween, tudíž kdo by asi tak nepoužíval dýně? A nemyslím pouze jako různé dekorace a strašidla, ale kdo je nevyužije v kuchyni? Jsou sladké, vláčné a naprosto skvělé, navíc jsou strašně zdravé, takže žádné plýtvání a vyhazování dužiny, semínek, nebo snad celé dýně!
Hezky si ji zužitkujeme :)



Ingredience:
1/3 upečené dýně hokkaido
1 střední cibule
2 stroužky česneku
1PL oliv.oleje
2 hrsti zmražených fazolek
2 PL  rajského pyré/omáčky/kečupu
1 hrnek vody



Postup:
Dýni omyjeme, nakrájíme a upečeme do měkka. 1/3 oddělíme a ze zbylé uděláme dýňové máslíčko.
Na pánvi roztopíme olej, dozlatova osmahneme nakrájenou cibulku a česnek (mmmm ta vůně :) ), přidáme dýni, fazolky a podlijeme vodou, přiklopíme pánvičkou a podusíme, dokud se nám neodpaří všechna voda (cca 15 min). Poté už jen přidáme nudle, protlak a koření a ještě chvilku mícháme.

Nakonec můžete posypat sýrem, či jako já, přidat trochu upečené cizrny (Mňááááám)