Veganský dýňový pie?
To chceš!
KORPUS:
50 g namletých ovesných vloček
50 g mletého kokosu
1 odměrka čoko proteinu
1 ČL kakaa
5-8 PL vody/rostlinného mléka
NÁPLŇ:
1 balení bílého tofu
trocha vody/rostlinného mléka na zředění
1/2 dýňového másla (=1/2 dýně, 1/2 hrušky, 1,5 PL maple sirup, dýňové koření)
1 PL javorového sirupu
špetka skořice/dýňového koření
1. rozehřejem troubu na 150°C (abychom při pečení zachovali všechny důležité látky a minerály)
2. připravíme si korpus smícháním všech ingrediencí a natlačíme korpus do silikonové formy > pečeme 10-15 minut
3. Je čas na náplň. Její příprava je více než jednoduchá, V mixéru (nedoporučuji ruční, ale stolní, jinak vám to bude lítat všude!) rozmixujeme tofu s trochou vody, přimícháme dýňové máslíčko a zbylé ingredience.
4. Jakmile je předpečený korpus, vylijeme na něj náplň a pečeme okolo 40 minut (záleží na troubě, výšce koláčku,...)
5. Necháme vychladit a skladujeme přes noc v ledničce, aby pořádně ztuhl.
A ráno už servírujeme :) Můžeme polít lžičkou sirupu, přidat nějaký jogurt (veganský, když už máme ten pie, tak to přece nezničíme živočišným produktem ;) ) anebo jako já servírovat jen tak samotný. :)
Jen bych chtěla upozornit, že není nijak sladký, tudíž klidně přidejte více nějakého sladidla :)