Přezrálé banány.
Chuť na čokoládu.
K tomu honící mlsná na karamelový krém.
Z toho plyne jediné.
Zdravá verze oblíbeného krtkovo dortu.
Ach, pamatuji ty časy, kdy jsem chodila do malé kavárničky u nás v obchoďáku na malý kopeček zvaný Krtkův dort. Stala jsem se pravidelným návštěvníkem. Alespoň jednou týdně, jsem si na této dobrotě smlsla.
Ovšem od doby, co se zajímám o zdravý životní styl, se mé priority krapet změnily a kupovaný zákusek si dám opravdu zřídka -Na narozeninách.
Zdravější recept jsem již párkrát zkoušela. Ovšem ten zahrnoval tunu smetany ke šlehání a pudink.
Tentokrát jsem zvolila ještě, dle mého, chutnější a pro tělo přínosnější variantu.
Navíc je nabitý tolika bílkovinami, až mi z toho jde hlava kolem a svaly se radují.
A co teprv chuťové pohárky.
A žaludek. <3



Korpus:                                                                                                                   Náplň:
50 g čokoládového proteinu                                                                     1 PL toffee-caramel proteinu
15 g namletých vloček                                                                                    1 tvaroh nízkotučný        
35 g špaldové mouky                                                                                             1 Čl skořice
4 vejce                                                                                                                      1 želatina
pr.do peč
1 ČL kakaa                                                                                                             + 2 banány
2 PL kokosového oleje rozehřátého



Postup:
1. Smícháme všechny sypké ingredience. Přilijeme rozpuštěný olej s rozmíchanými vejci = > 30 min do trouby na 150°C.

2. Jakmile je korpus hotový, vyndáme a necháme vychladnout (pokud vystrčíte ven, stačí tak 20-30 minut).

3. Připravíme si náplň. Tu uděláme velice jednoduše=>  želatinu uvaříme dle návodu na obalu (já nepřidávala cukr), smícháme tvaroh s proteinem a skořicí, postupně přimícháme hotovou, z části vychladlou želatinu a pořádně zamícháme.

4.Poté vydlabeme prostředek (aby zůstaly okraje! a hlavně spodek!! cca 1 cm), naskládáme banány, navrstvíme krém a nakonec posypeme drobenkou z vydlabaného vnitřku korpusu.

5. Uložíme přes noc do lednice a ráno si pochutnáme :)