Chuť na datle mě v zimních měsících přemáhá každoročně. Zvláště, když si z nich poslední léta dělám vánoční cukroví. Tentokrát mě přepadla chuť už o něco dříve a já se rozhodla spojit pár receptů dohromady a vytvořit další bombu pro naše tělo. Nejedná se však o žádnou bombu kalorickou ale zdravou!

Krusta:
Hrnek máku
3/4 hrnku namletých vloček
Voda (okolo 1 hrnku)


Náplň:

1 vejce
1 vanička nízkotučného tvarohu
Datlový sirup


+ nastrouhané jablko


Postup:
Jednoduchý jako facka! Vločky si namočíme a necháme nasáknout spolu s mákem. Mělo by vzniknout husté těsto, které natlačíme do formy (stejně jako u tohoto koláče).
Dáme do trouby na 10 minutek na 130°C.

Mezitím si připravíme krém smícháním všech ingrediencí. A nastrouháme jablíčko, kterým pokryjeme korpus, poté přidáme krém a necháme péct tak 30 minut. :) Samozřejmě délka závisí na výkonnosti trouby.

Nakonec necháme vychladit a ráno podáváme :)