Miluju perníčky, které se prodávají na Mikuláše. No oni se prodávají celoročně, ale v ponožce 5. prosince jsou u nás každoroční jistotou. Ovšem pokud chcete nějaké zdravější a zároveň doma neurazit, rozhodně zkuste tento recept. Je výborný! Navíc plný bílkovin bez špetky jakékoli mouky! V lednici vám navíc vydrží až 5 dnů, ovšem pochybuji, že tam zůstanou tak dlouho :D
Potřebujeme:
1 vejce
+ 3 bílky
3 malé přezrálé banány (1 i se šlupkou cca 88g)
80 g čokoládového proteinu
1 pr do peč.
1 PL kokosového oleje
3/4 vysokoprocentní hořké čokolády (70 a výš)
Postup:
Vyšleháme si bílky do sněhu.
Vejce s banány rozmixujeme, přidáme protein, prášek na pečení a vyšlehané bílky.
V kastrůlku si rozpustíme olej, nalámeme čokoládu a necháme rozpustit.
Poté přidáme ke směsi a těsto vložíme do trouby na 100°C na hoďku a pak zltumit na 150°C tak na 30 minut :)
Ačkoli v něm není ani špetka perníkového koření, přesto chutná přesně jako milované perníčky. Můžete si ho samozřejmě rozříznout na polovinu a pomazat oblíbenou marmeládou, nebo k tomu, jako já, přikusovat kus čerstvého ovoce :)
Jen pozor, aby se vůbec těsto dostalo do trouby! Je návykové už jako syrové :D