Tááááák jo. Carrot cake se objevuje poslední dobou úplně všude. Na youtubku, facebooku, instagramu a dokonce i u mě doma. A jelikož byl můj první pokus o tento skvost naprosto úžasný, zkusila jsem štěstí s trošku odlišným poměrem surovin a vzniklo z toho další potěšení.



 Verze 1
TĚSTO:
400 g nastrouhané mrkve
200 g špaldové mouky
2 bílky (vyšlehané do tuhé pěny spolu s toffee drops)
2 žloutky
toffe drops (Myprotein)
1 prášek do perníku
70 g vanilkového proteinu
40 g rozinek
125 ml plnotučeného čerstvého mléka
1 rozmixované jablíčko

-> Nastrouhanou mrkev a jablíčko smícháme spolu s bílky, žloutky, rozinkami
->Postupně přidáváme mouku smíchanou s proteinem a práškem do pečení
->Nakonec vmícháme mléko
->Dáme péct na 35-40 minut na 180°C

KRÉM
350 g tvarohu nízkotučného tvarohu
 2 PL roztopeného kokosového oleje
 1 rozmixované jablíčko
 toffee drops

->Zatímco se peče korpus, připravíme si krémík smícháním všech ingrediencí a dáme vychladit do ledničky
->Korpus necháme vychladnout a poté rozřízneme, pomažeme, a případně dozdobíme mrkví, ořechy, jablíčkem...
->Necháme přes noc v lednici

                                                 Verze 2.

  KRÉM
 350 g tvarohu nízkotučeného
 2 PL kokosové roztopeného oleje
 tofféé drops
                                                                                       
  TĚSTO:   
600g nastrouhané mrkve
150 g špaldové mouky
5 vyšlehaných bílků do tuhé pěny s toffee drops
3 rozmixovaná jablka
70 g vanilkového proteinu
1 prášek do pečení
70 g rozinek

->Postup je téměř identický
->Smícháme jablko s mrkví, vyšlehanými bílky s toffee drops a rozinkami
->Pomalu přimícháme mouku s proteinem a práškem do pečiva
->Necháme péct 35-40 minut na 180°C

->Zatímco se peče korpus, připravíme si krémík smícháním všech ingrediencí (tentokrát jsem vynechala jablko)

a dáme vychladit do ledničky
->Korpus necháme vychladnout a poté rozřízneme, pomažeme, a případně dozdobíme mrkví, ořechy, jablíčkem...

->Necháme přes noc v lednici