Na domácí gnocchi jsem si brousila zuby už hodně dlouho. Prakticky od té doby, co jsem přešla na zdravou stravu, což je již nějakých pár let.
Ovšem jakmile jsem přešla na rostlinnou stravu, bylo jasné, že jednoho dne se naše cesty střetnou. A stalo se.
Ovšem místo brambor jsem uvařila dýni, a namísto bílé mouky, jsme použila bezlepkovou rýžovou.
A helejďme se, ono se to vážně povedlo!
1 stření dýně hokaido
500 g rýžové mouky
špetka soli
Dýni nakrájenou na plátky si uvaříme do měkka (cca 25 minut) a rozmačkáme. Opatrně přisypeme mouku a zpracujeme těsto. Chce to trpělivost a alespoň 5 minutek si s těstem hrát a pořádně ho promačkat.
Jakmile je konzistence taková, že už se úplně nelepí, vytvarujeme šištičky, či jako v mém případě kuličky.
Hodíme do vroucí vody a po 8 minutkách je celý zázrak hotov.