Miluji omáčky. Zvláště ty krémové, které nejsou zbytečně "vodové", jsou zdravé a jen z těch nejlepších a nejčerstvějších surovin. Prostě pravé jídlo bez konzervantů, plné vitamínů a prospěšných látek. Takové, které nás uspokojí a nikdy si nemusí nic vyčítat.
500 g žampionů
500 g brokolice
1/2 citronu
1/2 rýžové smetany /100ml/
6 sušených rajčátek
voda
sůl, pepř, sušený česnek, bazalka
Brokolici si omyjeme, nakrájíme a uvaříme do měkka.
Opláchnuté, nakrájené žampiony podusíme na trošce vody. Posypeme pepřem, solí a sušeným česnekem a necháme ještě dusit.
Přidáme cca 300 g uvařené brokolice. Zbyte rozmixujeme se smetanou, šťávou z citronu, bazalkou a troškou vody.
Přilijeme ke směsi a povaříme.
Nakonec přidáme pokrájená rajčátka.
Podáváme s rýži, gnocchi, brambory,...