Vánoční celozrnné, veganské, výborné, jednoduché a rychlé cukroví, na jehož výrobu jsou použity výhradně ingredience z Lidlu.

--400 g hladké celozrnné špaldové mouky (použijte typ 630 na koláče! ne na chleba)
--150 g rostlinného tuku (mají kilovku rodinné balení)
--3 balíčky vanilkového cukru
--lžička šťávy z citronu
+
marmeláda
ořechové máslo

Nejprve si necháme povolit tuk (ačkoli ten z lidlu je skvělé konzistence i z lednice). Poté ho smícháme s moukou, cukrem a citronovou šťávou a zpracujeme do těsta, které necháme minimálně hoďku odležet v chladu.

Těsto si vyválíme a vykrájíme tvary jež dáme na pečícím papíru péct na cca 10-15 minut na 180°C.

Po vychladnutí (nejlépe druhý den) pomažeme marmeládou a slepíme. 
Alespoň 2 dny necháme odležet.