Ingredience:
300 g mrkve
150 g celeru
150 g petržele
150 g dýně 
200 ml rostlinné smetany (rýžové/sojové/ ovesné)
500 ml vývaru
bobkový list
nové koření kuličky
černý pepř kuličky 
sůl

Všechnu omytou a nakrájenou zeleninu hodíme ve vymazaném plechu do trouby na cca 10 minut na 200°C. Poté přilijeme vývar (případně vodu s bujonem), s kořením- nejlépe v potravinové sítce (nemusí být, ale v tom případě je dobré spočítat kuličky a listy, abychom vylovili stejný počet). Pečeme do změknutí.
Jakmile je zelenina vyndaná z trouby, rozmixujeme spolu se smetanou tyčovým mixérem. Dochutíme solí.

Podáváme s brusinkami, tofu/saitanem/tempehem/... knedlíkem/rohlíkem/ či jako v mém případě kuskusem.

Dobrou chuť :)