Trio buchta u nás vždy vládla. Ať jsme dělali jakýkoli moučník, vždy jsme se rádi vrátili k oblíbené kombinaci kakaového těsta, pudinku a tvarohovo-smetanového přelivu.
Jelikož jsem měla doma pár surovin, které už chtěly spotřebovat, bylo jasné, jakou dobrotu udělám k odpolednímu kafíčku, svačině, snídani či jen tak k pomlsání.


Suché
500 g ovesných vloček
1 prášek do pečení
1 vanilkový cukr100 g moučkového cukru1 ČL (12g) jedlé sody

Mokré
100 ml borůvkového javorového sirupu
400 ml lískooříškového mléka
150 ml rostlinné smetany
125 g borůvkového jogurtu

Náplň
500 g borůvkového jogurtu

Pudink
2x vanilkový pudink
600 ml lískooříškového mléka
100 ml borůvkového javorového sirupu

Posypka
100 g čokolády na vaření

První si rozmixujeme ovesné vločky na mouku a smícháme s ostatními suchými ingrediencemi. Přidáme všechny mokré a pořádně zamícháme. Vločky mají tendenci hodně tekutiny nasáknout, proto, pokud bude těsto příliš tuhé nebojte se přidat trochu mléka (vody).
Dále si uvaříme klasicky pudink. Mléko rozmícháme s práškem na pudink a mícháme do ztuhnutí. Nakonec přilijeme sirup.

Na těsto v plechu vystlaném pečícím papírem nalijeme jogurtovou náplň, pokryjeme pudinkem a nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou.

Dáme péct na cca 45 minut na 160°C.