Nejoblíbenější podzimní potravina je právě ta oranžová, kulatá, s nasládlou chutí a miliony způsoby na úpravu. Ta nejjednodušší a nejlahodnější je pečená. A z té uděláme polévku! :)


1 menší dýně hokaido
        + červená paprika koření
1 cibule 
1/2 rýžové/ sójové smetany
250-500 ml vody (dle libosti hustoty)
1/2 BIO bujónu (zeleninového vývaru)
špetka muškátového oříšku
špetka kari

Dýni umyjeme, vydlabeme, nakrájíme, poprášíme červenou paprikou a na plechu vystlaném pečícím papírem dáme do trouby na 200°C tak na půl hoďky.
Mezi tím si uvaříme vodu s bujónem. Oloupeme, nakrájíme, osmažíme cibulku -> přihodíme upečenou dýni (pár kousků si necháme na ozdobení), přilijeme "vývar" i s kořením a povaříme. Tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka, postupně přilejeme smetanu a znovu promixujeme.

Ozdobíme kousky dýně.
Podáváme :)