100 g fazolí
10 g kakaa na vaření bio
30 g čokoládového proteinu
1/3 prášku do pečiva
3/4 - 1 Hrnek vody
1 čl lněného/ chia/ konopného semínka + 3 čl vody
sladidlo dle chuti (nemusí být, protein bývá dostatečně sladký)
+
1/3 drti z kokosového mléka

Fazole namočíme alespoň na 12 hodin, uvaříme a necháme vychladnout. Jelikož je vařím ve velkém množství, část zamrazím.

Fazole rozmrazíme (buďto vyndat z mrazáku 4 hodiny předem, nebo je dáme do mikrovlnky na 1 minutu). Spolu s vodou rozmixujeme.

Z 1 čajové lžičky semínka a 3 čajových lžiček vody vytvoříme vajíčkové těstíčko.

Do fazolové kaše přimícháme protein, kakao, prášek do pečení, semínkovou pastu a případně sladidlo. Vše znovu promixujeme, aby se ingredience spojily. Těsto nesmí být řídké ani tekuté! Přelejeme do formy (používám silikonovou na chleba).

Nakonec navrstvíme kokosovou drť a dáme péct do předehřáté trouby na 160°C na hodinu.

Tip na závěr
Výborné je nasekat dovnitř kus čokolády :)
Pokud nemáte kokosovou drť, doporučuji do těsta zamíchat 2 lžíce kokosu a po vytáhnutí z trouby polít rozehřátou čokoládou :)
Případně kokosovou "drť" můžete nahradit kokosovou kaší - tedy uvařte 20 g kokosu a 10 g ovesných vloček ve vodě, přidejte vanilku a nakonec tím přikrejte brownies, než půjde do trouby :)