Nejčokoládovější dortík u něhož nepoznáte nejdůležitější ingredienci.
Ano, jsou to fazole!


Luštěniny se v poslední době staly mojí potravinou číslo jedna! Nejčastěji je připravuji ve formě sladkých snídaní po tréninku, kdy dodám tělu kvalitní bílkoviny a sacharidy, pochutnám si, jídlo mám hotové za 10 minut na 3 dny do předu a mám skvělý pocit nasycení.



Ingredience na 1 dort
(forma cca 22 cm)
550 g uvařených červených fazolí
5 odměrek (150 g) proteinu natural příchuti 
70 g kakaa
1 prášek do pečiva
2 čl skořice
3 hrnky vody/rostlinného mléka
1 PL lněného semínka+3 PL vody
sladidlo dle chuti 


krém
1 plechovka kokosového mléka
2 velké zralé banány (musí být žluté, nejlépe trochu potečkované)
1/2 tabulka 85% čokolády

Začneme již den předem tím, že si dáme plechovku mléka do lednice.
Následující den si upečeme korpus. Rozmixujeme fazole s tekutinou, přidáme pojítko z lněného semínka+vody a postupně přisypeme suché ingredience až nám vznikne těsto, které není ani příliš tuhé, ale ani tekuté. Necháme v předehřáté troubě na 180° alespoň 40 minut.
Necháme vychladnout.

Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Mezitím si rozšleháme tuhou část kokosového mléka (vodu vypijeme) spolu s rozmačkanými banány (lepší rozmačkat vidličkou, aby tam byly jemné kousíčky). Nakonec přilijeme rozpuštěnou čokoládu a krém naneseme na zcela vychladlý korpus a dáme do lednice alespoň na 12 hodin, aby se vše krásně spojilo, ale především ztuhlo.

Dortík krásně poslouží do horkých dnů, nádherně osvěží, díky čokoládě pohladí vaše chuťové pohárky a vaše tělo vám poděkuje za tak výživný, zdravý, lehký desert.