Nejčokoládovější dortík u něhož nepoznáte nejdůležitější ingredienci.
Ano, jsou to fazole!
Luštěniny se v poslední době staly mojí potravinou číslo jedna! Nejčastěji je připravuji ve formě sladkých snídaní po tréninku, kdy dodám tělu kvalitní bílkoviny a sacharidy, pochutnám si, jídlo mám hotové za 10 minut na 3 dny do předu a mám skvělý pocit nasycení.
Ingredience na 1 dort
(forma cca 22 cm)
550 g uvařených červených fazolí
5 odměrek (150 g) proteinu natural příchuti
70 g kakaa
1 prášek do pečiva
2 čl skořice
3 hrnky vody/rostlinného mléka
1 PL lněného semínka+3 PL vody
sladidlo dle chuti
krém
1 plechovka kokosového mléka
2 velké zralé banány (musí být žluté, nejlépe trochu potečkované)
1/2 tabulka 85% čokolády
Začneme již den předem tím, že si dáme plechovku mléka do lednice.
Následující den si upečeme korpus. Rozmixujeme fazole s tekutinou, přidáme pojítko z lněného semínka+vody a postupně přisypeme suché ingredience až nám vznikne těsto, které není ani příliš tuhé, ale ani tekuté. Necháme v předehřáté troubě na 180° alespoň 40 minut.
Necháme vychladnout.
Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Mezitím si rozšleháme tuhou část kokosového mléka
Dortík krásně poslouží do horkých dnů, nádherně osvěží, díky čokoládě pohladí vaše chuťové pohárky a vaše tělo vám poděkuje za tak výživný, zdravý, lehký desert.
