Jako na asi dalších 1000 jídel, i soba nudle byly v mým hledáčku. A ačkoli jsem se jich dosti bála, jelikož pohanka není můj největší přítel, vlastně se jí dost vyhýbám, nudle mě moc mile překvapily. Vůbec neměli tak divnou pachuť, naopak, jsou krásně nasládlé a opravdu v nich najdete odstín oříšků. A s uzeným marinovaným temehem, hlívou a červeným zelím byly skvostné.

Na 2 porce potřebujeme:
Tempeh marináda:
200 g uzeného tempehu
2 PL sojové omáčky
1 PL Lahůdkového droždí
1 ČL citronové šťávy
trochu sladké a uzené papriky

Zeleninová směs
1 kolečko z červeného zelí
250 g hlívy
2 brokolice (mražené)
balík mražených faz. lusků                    +
1 PL sojovky                          2x 80g soba nudlích
1/2 čl uzené papriky
1/2 čl sladké papriky                         +
1/2 čl italských bylinek               sezam na ozdobení
pepř

Nejlépe začneme den předeme s marinádou. Tu získáme velice jednoduchým způsobem. Opatříme si zavírací krabičku, ve které smícháme všechny suroviny a poté ji protřepeme i s na kostičky nakrájeným tempehem. Necháme přes noc v lednici.

Následující den v páře uvaříme lusky s brokolicí.
Na pánev nalejeme 1,5 hrnku vody (400 ml), přidáme naložený tempeh, nakrájenou hlívu a zelí a všechno koření. Dusíme 20 minut do vyvaření vody.

Posledním krokem je uvařit nudle, většinou se vaří 3 minutky, ale radím zkontrolovat návod.

Podáváme posypané sezamem a rajčátkem.