V mém "to cook" listu je pěkná halda receptů. Nějaké placičky či karbanátky z červených fazolí jsou mezi nimi také, rovněž spolu s řepovými. No a když se mi v lednici ocitly obě ingredience, volba co k večeři byla jasná.
550 g uvařených červených fazolí
300 g uvařené řepy
130 g čerstvé mrkve
60 g bezlepkových ovesných vloček
20 g lahůdkového droždí
1 PL koření do gaucamole (kupuji v lidlu)
1 ČL italských bylinek
1 PL pojítka z lněného semínka a vody
Řepu si pokrájíme, mrkev nastrouháme a spolu s ostatními ingrediencemi umixujeme dohladka. Těsto bude lepivější. V misce necháme v lednici odležet alespoň 3 hodiny.
Do rozehřáté trouby vložíme placičky na pečícím papíru, které jsou ještě posypané troškou kari a oreganem.
Jelikož já dělám spíše tenké, jsou takové křupavější, ovšem budou-li vyšší, skvěle padnou do nějaké bulky a vytvoří tak burger.
Vhodné podávat se salátkem a nějakým dresingem.