Lívance jsem neměla rok. Přesněji 14 měsíců, tedy od doby, co jsem přešla na veganskou stravu. Ani já přesně neznám důvod, ale nejspíš jsem na ně byla vždycky moc líná, nebo si oblíbila jinou snídani.
Ovšem posledních pár týdnů jsem na své oblíbence dostávala větší a větší chutě. Nejen že jsem je vídala všude na instragramu a facebooku, ale také jsem si vzpomněla na léto 2015, kdy jsem kulaté krasavce (no dobře, ne vždycky by vyhráli cenu za nejkrásnější vzhled a nazdobení) jedla takřka denně.
No, a jelikož se mi stala opravdu nepříjemná věc, kdy se mi z části čokoládové smoothie vylilo do batohu, rozhodla jsem se si obstarat trochu příjemnější snídani. A využila jsem i nevylité zbytky.
Na smoothie jsem použila:
2 zralé banány
1 odměrku proteinu čokoládového
1 čl kakaového prášku
1 čl kakaového prášku
150 ml mandlového mléka
350-400 ml vody
1 ČL chia semínek
(Použila jsem cca polovinu)
+ k vytvořením lívanečků
1 hrnek rozmixovaných vloček
1 čl prášku do perníku
1 čl perníkového koření
1/2 smoothie
1 čl perníkového koření
1/2 smoothie
Není to žádná věda, nejjednodušší je vše na smoothie kromě chia naházet do mixéru a umixovat do hladka. Dále přimícháme semínka a necháme alespoň hodinu (měla jsem přes noc v lednici) odstát. Dále ráno přimícháme rozmixované vločky s perníkovým kořením a chia a necháme ještě tak 10 minutek odložené, aby vločky i chia nacucly tekutinu a vytvořily tak příjemnou konzistenci těsta (trošku tužší než u klasických palačinek).
Dále jsem si pánev lehounce potřela olejem a smažila každý lívaneček cca 4 minutky z jedné strany.
Vyšlo mi to asi na 10 lívanců.
No a nakonec je ta nejlepší část, kdy se zdobí a upravuje dle chutí. Já měla v lednici alpro třešňový jogurt, který už nutně potřeboval zmizet a k tomu jsem si rozmrazila hrstku třeštní z minulého léta (letos máme na stromě pouze 10 třešní! :/ Léto bude chudé. )