K tomuto pokrmu můžete použít jakoukoli zeleninku chcete. Já si poslední dobou velice oblíbila směs červeného zelí, hlívy, cukety a celeru. Ovšem máte-li chuť třeba na mrkev s řepou, brokolicí, paprikou, cibulí nebo třeba hráškem a kukuřicí, je to jedno. Tofu se bude hodit k jakékoli příloze.

2 porce:
2 balíky tofu natural
2 PL sojové omáčky
1 čl citronové šťávy
kari
sladká paprika

zelenina 2-3 porce
600 g cukety
300 g červeného zelí
300 g hlívy
200 g oloupaného celeru

Tofu nakrájíme na kostky a dáme alespoň na hodinu naložit do směsi ze sójovky a citronu.
Troubu si předehřejeme na 200°C a vložíme tofu poprášené paprikou a kari na 35 minut.

Nejprve si dáme do pánve s trochou vody hlívu a dusíme tak 10 minut. Poté přidáme ostatní nakrájenou zeleninu a necháme pod poklicí alespoň 20 minut. Dochutíme kořením dle libosti.

Podáváme s rýží, brambory, kaší,...