1 cuketa
4 mrkve
1/2 celeru
2 petržele
1 velká cibule
1 rajčatové pyré

4 PL kari koření
1 a 1/2 PL sladké a pálivé papriky (mix)
1 a 1/2 PL garam masala
2 PL sojovky

bujón
3 PL kokosového mléka z plechovky

1/2 kg uvařené cizrny

Nejprve si připravíme cibuli - oloupeme, nakrájíme a na trošce vody osmahneme. Voda se rychle odpařujeme, proto přidáváme, aby se cibulka nespálila. Jakmile je krásně provoněná, přidáme všechno koření a trošku vody, aby z koření nevznikly hrudky. Necháme pár minutek prohřát.
Dále přilijeme čerstvé kokosové mléko, pyré a pár lžic mléka z plechovky. Přidáme kostku bujonu a necháme chvilku pod pokličkou.
Přidáme nakrájenou zeleninu na větší kousky a vaříme cca 30-40 minut do změknutí.
Nakonec přisypeme uvařenou cizrnu (nebo pořádně propláchnutou z plechovky) a sójovku.

Nejlepší je polévka následující den po uvaření, kdy jsou všechny chutě krásně propojené a rozleželé.
Můžeme podávat s rýží, quinoou, chlebem nebo jen tak samotnou.