Je to tu zase. Dýně.
Já říkala, že je na každém rohu a jen tak se jí nezbavíme. Kdo by se jí taky chtěl zbavit, když je tak dokonala?
Už si bez ní nedokážu představit den. Musím ji mít nějakým způsobem na talíři.
Tak pro tentokrát s ní těch 24 hodin začneme.
Pomazlíme chuťového pohárky s "koláčem", který je jednoduchý na přípravu a zabere maximálně 15 minut.
Tedy pokud máte připravenou dýni.
1 hrnek jemných vloček
2 hrnky kokosového mléka
1 hrnek dýňového pyré
1 PL kokosového sirupu
1 zralý banán
1 jablko
skořice
Dýňové pyré
1 dýně
1/2 hrnku kokosového mléka -nemusí být
Prvně si musíme připravit domácí pyré, pokud nemáme koupené. Dýni si klasicky umyjeme, nakrájíme a upečeme do měkka v troubě na 220°C cca 25 minut.
Poté ji rozmixujeme.
Pokud nemáte mixér rozmačkejte vidličkou a přilejte trochu mléka, půjde to snadněji.
Ráno je čas chystat snídani.
Odměříme si vločky a zalijeme je dvěma hrnky mléka. Necháme minutku prohřát, přidáme dýni a promícháme. Vaříme okolo 10 minutek a mícháme! Dýně má tendenci se připálit.
Rozmačkáme si banán a nakrájíme jablíčko (nebo jiné podzimní ovoce).
Jakmile je kaše dovařená, dosladíme banánem, sirupem a promícháme s jablkem a skořicí.
Servírujeme s ořechy a trochou skořice.
