Když jsem loni narazila na variace zužitkování dýně, neváhala jsem a vyzkoušela všude propagované rizoto. Povedlo se napoprvé. Ovšem čím více jsem si ho dělala, tím více mi v něm překážely některé chutě, proto jsem ingredience proškrtala a následně se z tohoto božského pokrmu vyklubalo minimalistické jídlo, které zvládne i dítě. Nejtěžší je nakrájet dýni, jinak vše už zvládnou roboti v kuchyni.


1 střední dýně hokkaido
1,5 ČL himalájské soli (přidávat postupně!)
1 H neuvařené rýže
3 H vody
špetka pepře, kari, sušeného zázvoru a skořice



Nejprve si zapneme troubu na 250°C. Omytou, nakrájenou dýni na pečícím papíře pečeme půl hodiny.
Mezitím si dáme vařit vodu a rýži. (používám nejlepší vynález světa = rýžovar!)
Rýže i dýně trvají mezi 20-30 minutami.

Upečenou dýni rozmixujeme se vším kořením. Nakonec směs smícháme s uvařenou rýží.

Podáváme s rajčátkem, čerstvou pažitkou a uvařenou cizrnou.