Název není zrovna nejpůsobivější ale zato tento výtvor skvěle vystihuje.
Když se mi doma nahromadilo pár ingrediencí, které už nutně žádaly o zpracování nenapadlo me nic lepšího, než to tak nějak smíchat dohromady a modlit se, aby z toho vyšlo něco, alespoň lehce připomínajícího dobrou chuť. Moc jsem tomu nevěřila. Nebo spíše vůbec. Už když jsem plech dávala do trouby, byla jsem velmi skeptická a očekávala katastrofu v podobě nedopečené hromady, která se nedá vůbec pozřít.
Nakonec jsem na ni v troubě zapomněla.
A ono to dopadlo překvapivě dobře.
NA tuto splácaninu potřebujeme
2 hrnky drti z kokosového mléka
300g špaldové mouky
100g proteinu
20g kakaa
2 PL marmelády
1 prášek do pečiva
1 prášek do perníku
1 ČL skořice
1,5 hrnku kokosového mléka
Takže začneme přípravou mléka. Nově jsem se naučila jednu dávku kokosu otočit ihned dvakrát a udělat tak 2 várky mléka. Občas jen přidám k druhému mixování ještě ovesné vločky (tak hrst), aby i druhé mléko bylo krémovější.
Kokosovou (ovesnou) drť smícháme s proteinem, moukou, práškem do pečiva a skořicí. Přilijeme hrnek mléka, pokud bude těsto příliš suché, dodáme více tekutiny. Odendáme 1/3, kterou dosladíme marmeládou. Zbytek těsta dobarvíme kakaem a práškem do perníku. Tmavou část naneseme na plech (nesmí být tekuté! jinak se nepropeče) a překryjeme marmeládovou vrstvou.
Pečeme 100 minut na 150°C.