Polévky jsou na podzim záchranné jídlo. Ráda si u nich dám tu práci s přípravou čerstvé zeleniny, protože pak je chuť nejvýraznější.
Mám už své oblíbence, které točím neustále dokola, zvláště krémovou hráškovou, brokolicovou a samozřejmě dýňovou, kterou dělám pořád. Přeci jen, dýni si užijeme hlavně v sezóně.
Tahle kráska je ale pumpkin-free. Naopak v ní frčí kořenová zelenina, spousta kari a kokosové mléko. Můžete říct, že se jedná o takovou napodobeninu dhalu, ale pozor, to se opravdu nejedná.

2 velké oloupané mrkve
2 střední petržele
1/4 celeru
100g mraženého hrášku
200g mražených fazolek
1 plechovka loupaných, krájených rajčat
1 plechovka kokosového mléka
1/2 hrnku červené čočky
1-1.5 litru vývaru

koření
1 čl červené papriky
3 čl kari
1/3 lžičky muškátového oříšku
1/3 lžičky zázvoru
1/4 lžičky kardamomu
1/2 lžičky soli

Mrkev, celer a petřžel nastrouháme na jemno. Na trošce vody podusíme, cca po 5 minutách přisypeme všechno koření a promícháme. Zalijeme vývarem, přidáme neuvařenou čočku a 25 minut - půl hoďky necháme pod puklicí vařit.
Až bude uvařená čočka přisypeme mraženou zeleninu, přilijeme rajčata a tuhou část kokosového mléka.
Necháme alespoň hodinu odležet.