Podzim ještě nekončí, což znamená více receptů z mé nejoblíbenější zeleniny. Paní dýně.
Ani si neumíte představit, jak moc snadný tento recept je. Jaké minimum ingrediencí je potřeba. A jaké dokonalé chutě se spojí a vytvoří tu nejlepší baštu, kterou budete chtít od snídaně po večeři.
1 střední dýně hokkaido
1 balík mraženého špenátu
2 hrnky uvařené cizrny
1 plechovka light kokosového mléka
3 stroužky česneku
1 hrnek vody
2 PL kari koření
1/2 čl sušeného zázvoru
1/2 čl bílého pepře
1 čl soli
Česnek nasekáme na kousíčky a podusíme na vodě. Přisypeme všechno koření a řádně promícháme, aby se nevytvořily hrudky.
Nakrájenou dýni spolu se špenátem přidáme do hrnce, zalijeme kokosovým mlékem a vodou.
Necháme pod puklicí vařit 20 minut.
Jakmile je dýně měkká, dodáme cizrnu.
Alespoň dvě hodiny necháme odpočinout pod puklicí, aby se chutě propojily.
Podáváme s rýží nebo quinoou.