Občas to chce nějakou změnu.
Oblíbila jsem si saláty s nějakou zálivkou.
Ale ne kupovanou.
Jelikož jsem si slíbila, že budu se svými jídly více kreativní, začala jsem v kuchyni vytvářet různé omáčky. A testuji je právě se zeleninou, protože miluji k večeři velkou mísu lehkehé salátu, po kterém se mi bude krásně spát a ráno budu přesto schopná odjet na plno trénink.
K tomu mi velice pomohly právě zálivky. Většinou volím nějaké tučnější, třeba z avokáda, oliv, ořechových másel.
Ovšem jelikož jsem potřebovala vyhnat pár nevítaných hostů alá bacilů, musela jsem použít svoji tajnou zbraň a tou je křen a česnek.
Doma jsem ale žádný čerstvý křen neměli a ten ve sklenici nekupuji, jelikož jsem ještě nesehnala žádný, který by neobsahoval mléko, nadšeně jsem sáhla po hořčičné alternativě, která křen obsahovala.
A světe div se, ono to fungovalo!

1 PL rajčatového bio protlaku
1 ČL křenové hořčice
1/2 PL datlového sirupu
1/2 ČL granulovaného česneku
1/3 ČL sladké papriky
1/3 čl sójové omáčky

Není nic jednoduššího než všechny ingredience smíchat v mističce a poté podávat s oblíbenou zeleninou. Také marinované tofu je skvělé!