Za poslední týden a půl se u mě kolosálně zvedla spotřeba ořechů a ořechových másel. A to až do takových rozměrů, kdy jsem dojedla svůj z poloviny plný kilový kyblík mandlového másla, burákového, kešu a dokonce i 250g nejlepšího pekanového máslíčka. Ano, ano, a k tomu jsem ještě uzobávala ořechy jen tak. Hrstka sem, hrstka tam.

Prostě si tělo říká, tak mu dávám.
Jenže, nejspíš všichni víme, jak takové dobroty lezou do peněženky. Dost. Brečím s plnou lžící v puse nad prázdnotou zejícím účtem a ještě prázdnější sklenicí mé drogy. 
Proto jsem se rozhodla jednat.
Nakoupila jsem si mandle, vytáhla mixér a pustila se do vlastní výroby.
Nebudu lhát. Trvalo celý den umixovat 3/4 skleničky, ale rozhodně to za ten požitek stálo.
Máslo mi vydrželo 5 dní.

Co je na tomto výrobku nejkrásnější je složení. Čistě a pouze jen mandle. Žádná sůl, přidaný olej nebo dokonce cukr. 100% clean složení!

U mandlového másla jsou 2 možnosti, jak ho vytvořit. 
1. namočit si mandle přes noc do vody a potom je v sušičce nebo troubě vysušit (mokré nevytvoří konzistenci másla).
2. mixovat bez předchozího kroku - tímto se budeme řídit i my.

Na 250 ml mandlové dokonalosti potřebujeme
2 šálky mandlí

stolní výkonný mixér
(rozhodně ne ruční mixér, smoothie mixér) 

já používám tohoto chudáčka 
doporučuji tyto typy, nebo potom klasiku jako VITAMIX a podobné siláky

Jediný postup je vzít mandle, nasypat a začít mixovat. Jelikož mám hodně pomalý mixér, který se velice rychle zahřeje, pouštím se do této výzvy vždy o víkendu, kdy jsem celý den doma a můžu tak každou hodinu mixovat. Vždy mám puštěný mixér tak 2-3 minutky, dokud se nezahřeje, poté ho odložím a vrátím se po 45-60 minutách, kdy proces zopakuji, dokud nedosáhnu své požadované konzistence.