Mám už své oblíbence, tak například můj milovaný kus-kus, bramborový salát, různé nudle, nebo třeba nádivku z čočky.
Objevila jsem další pokrm, který je skvělý i za studena, vydrží po celý den i v horku. Pokud nejste milovníci tofu, veřte mi, tady s tímto receptem si ho zamilujete. Bude krásně křupavé, plné chutí dokonalé sladko -slano- kyselé omáčky a v obležení barevné zeleniny.
Navíc je jídlo hotové za 25 minut!
omáčka:
1 PL tahini
1 PL tamari
1 ČL citrónové šťávy
1 ČL javorového sirupu
1/3 ČL mletého zázvoru
1 balení tofu natural
Zelenina
1 rajče
1 žlutá paprika
1/5 celeru
1/2 hrnku směsi hrášku a mrkve
1/2 hrnku fazolových lusků
1/2 hrnku nevařené červené rýže
Troubu se předehřejeme na 220°C, nakrájíme tofu a dáme péct na 8 -12 minut do křupava. Mezitím si smícháme v misce omáčku ze všech ingrediencí a naložíme do ní tofu.
Zatímco se bude tofu marinovat, podusíme nakrájenou zeleninu a uvaříme rýži.
Jakmile je vše uvařené, přimícháme tofu s veškerou omáčkou a necháme propojit chutě.
Pokud si beru jídlo s sebou, přimíchám do pánve i rýži, nandám do krabiček a vyrážím.