Bramborový salát se u nás doma dělá každoročně. A ne jen jednou. Už je tomu ale několik let, co rodina upustila od majonézy a šunky. Sami si více zamilovali jen s jogurtem a vejci.
Loni, když jsem dělala předchozí verzi salátu, byli překvapeni, jak moc se podobá tomu klasickému. Stále jim tam ovšem chybělo vejce, které sice bylo nahrazené černou solí, ale chuť tolik nevynikala.
Letos jsem se pustila do nové výzvy. Udělat salát, aby chutnal každému!
A troufám si říct, že se mi to povedlo.
Dalo by se to říct dle toho, že mi taťka oznámil, že letos dělám salát jen já. Rádi si dají veganskou verzi.
No není to prima?


1.3 kg brambor
250g bílého sojového jogurtu (použila jsem malé kelímky alpro)
1 sklenička zavařené zeleninové směsi do bramborového salátu
1 sklenice kyselých okurek
2 mrkve
1 celer
+
2 balíčky tofu natural
3 PL hořčice
3 ČL černé soli
2 ČL kurkumy
1/2 ČL černého pepře


Uvařené, oloupané a nakrájené brambory smícháme s jogurtem, uvařenou mrkví s celerem, nakrájenými okurkami a zeleninou propláchnutou od nálevu.



Tofu rozmačkáme vidličkou, posypeme kukumou, černou solí a pepřem. Pořádně promícháme, aby se černá sůl nasákla do tofu. Nebojíme se vidličkou tlačit a stále mačkat. Nakonec přimícháme po lžících hořčici. Doporučuji napřed dát 2 lžíce a třetí až úplně na závěr, pokud by se salát zdál málo kořeněný.

Promíchaný salát necháme nejlépe přes noc v lednici.