Ač se tyto kuličky můžou zdát trochu náročnější, jsou easy jak facka. Pravda, ingrediencí je zde potřeba krapet více, ale není to nic, co by se nesehnalo pohromadě v supermarketu. Navíc, vše se dá vždy s kapkou fantazie a kreativity nahradit, takže v tom nevidím žádný problém.

Balíček sušených švestek
100 ml rumu
20 mandlí
+
3 PL drtě z kokosového mléka (nemusí být -> použijte více tahini)
1/2 hrnku kokosu
1/3 hrnku ovesných vloček
1/2 hrnku sezamových semínek
2 PL skořice
1 PL sezamové pasty = tahini

S přípravou je dobré začít o pár dní dříve. Švestky našpekujeme madlemi a naložíme do alkoholu. V lednici necháme minimilně 3 dny, dokud se všechna tekutina nenasaje do ovoce.

Po pár dnech je čas vyndat mixér a všechny suroviny umixovat. Klasika. Pokud je těsto moc lepivé -> přidáme vločky/kokos/sezamová semínka. Pokud se zdá naopak moc tuhé -> použijeme více drti nebo tahini.


A nakonec kouličky vyválíme ve skořici a sezamových semínkách.