Tak jo. Buchta, jež jsem dělala před pár dny sklidila ohromný úspěch. Zmizela za dva dny (což o něčem vypovídá, vzhledem k tomu, že jsem ji ještě ke všemu schovala!).
Když jsem si dělala makové mléko, a zbyla mi drť spolu z mléka mandlového a kokosového, bylo jasné, že musím něco upéct. A to rychle.
No a to víte, náhodou (haha prej náhodou) se mi doma nashromáždělo jemné tofu a jablíčka na zdělání.
A tak jsem se pustila do experimentu ( u kterého mi bylo předem jasné, že na něm nejde nic zkazit). Protože, co byste mohli zkazit na kombinaci máku, jablek a tvarohu? Správně. Nic.
Maximálně by krusta nedržela pohromadě, ovšem i tomu jsem zabránila pomocí super foods chia semínek.

Korpus
1 PL chia semínek + 3 PL vody
drť z kokosového mléka / 20 g mletých vloček + 20g kokosu
drť z mandlového mléka / 20 g mletých vloček + 20g namletých mandlí (nebo vynechat)
drť z makovéh mléka/ 20 g mletých  vloček + 20g máku
1/2 hrnku máku
1 odměrka vanilkového proteinu 
Krém
1 klasické bílé tofu natural
2 silken tofu (používám ty v kulatých vaničkách jako na paštiku)
špetka skořice
3-4 jablíčka
sladilo dle chuti


Chia smícháme s vodou a necháme odstát. 
Nemáme-li drtě z domácího mléka (což je pravděpodobné), nameleme si všechny suroviny na mouku a zalijeme trochou vody, aby smě nabobtnala, ale nebyla ponořená ve vodě. Přisypeme mák a protein a promícháme. Nakonec spojíme s chia "vejcem" a jedním nastrouhaným jablíčkem. Můžeme (ale nemusíme! já nedala) dát předpéct do trouby na 200°C na 10-15 minutek.



Krém vytvoříme tak, že rozmixujeme tofu s tofu, sladidlem (banán, protein, sirup, cukr...) a špetkou skořice.
Další dvě jablíčka nastrouháme a dáme na korpus, přelijeme krémem a nahoru vyskládáme jablíčka nakrájená na měsíčky a posypeme skořicí.
Nakonec pečeme tak třičtvrtě hodinky na 200°C. Necháme pořádně vychladnout (nejlépe přes noc v lednici) a poté podáváme.