Když jste nemocní potřebujete jídlo, které vám nesebere zbytek energie, bude velice jednoduché na přípravu a udělá se takřka samo.
Tohle je přesně ten případ.
Recept vám zabere od 10 minut až k hodině, takže je jen na vás, jaké kroky a způsoby zvolíte. Já tentokrát volila střední cestu, kdy jsem sice použila trouby a prodloužila si tak čekací dobu, zato jsem ostatní ingredience jen nakrájela a smíchala, a nezatěžovala jsem se s podušením jablek (což příště udělám!).
1 větší sladká brambora
1 jablíčko
1 odměrka vanilkového proteinu / 1 vanička silken tofu
1 PL PB2 čokoládového prášku / 1ČL burákového másla
+ troška kakaa
hrst vlašských oříšků + 1 čl sladidla dle chuti
skořice
Troubu si předehřejeme na plné pecky, omyjeme bramboru, propícháme vidličkou či nožem a dáme péct na 60 minut, dokud nezačne karamelizovat a nebude krásně měkoučká.
Máte-li chuť věnovat jablíčkům trochu více času, oloupejte je, nakrájejte a dejte dusit s trochou vody pod pokličku na takových deset minutek. Poté přimíchejte 1 PL javorového sirupu (jiného sladidla) a špetku skořice. Nechcete-li se s tímto krokem zabývat, ovoce pouze nakrájejte.
Dále je na vás, zda zvolíte vanilkový protein či silken tofu. Věřím, že tofu je pro většinu populace více dostupné, proto jej smíchejte s burákovým máslem (sušeným práškovým či normálním), kakaem a sladidlem. Odložte do lednice ztuhnout.
Jakmile je americký zázrak hotový, rozkrojte ho, naplňte burákovým krémem, jablíčky a posypte vlašáky. Dozdobte troškou skořice a podávejte.
Tato dobrota je vhodná jak na snídani, tak oběd či svačiny. Samozřejmě si ji klíďo dejte i k večeři. Je bohatá na bílkoviny, tuky a sacharidy. Krásně zasytí a rozhodně dodá energii po tréninku.
Dobrou chuť!