V poslední době jsem se nachytala, že jím pouze jedna a ta samá jídla. Ráno proteinový pudink s jablkem, k obědu nejlépe něco rychlého a sladkého v podobě například jogurtu s ořechy a banánem a k večeři můj momentálně nejoblíbenější salát z pečené kořenové zeleniny, směsi zelených lístků, brokolice a tunou tahini. 
Ačkoli ta jídla miluji, trávení moc zpracovaným jídlům nefandí a proto jsem si řekla, že budu mít pouze jedno jídlo, které bude obsahovat nějak zpracované potraviny. A zbytek bude whole foods. 
A zatím mi to klape.
Žaludek si neztěžuje.
A mlsná Jane taky ne.
Takže by to šlo.


Brokolicová kaše
350g mražené brokolice
1 malé avokádo (70g)
špetka soli
špetka koření na sójové maso
(nebo směs vlastního koření)
1 PL lahůdkového droždí
+
Batáta
2 velké mrkve
3 klobásky od Linda McCartney


Troubu si rozehřejeme na 220°C a vložíme do ní propíchanou* omytou batátu a oloupanou propíchanou mrkev. Pečeme 70 minut.
Jakmile se pečení blíží ke konci, dáme spařit brokolici do měkka. Lepší je trochu rozvařená. Poté ji s avokádem, droždím a kořením rozmixujeme dohladka.
Klobásky buďto dáme na 15 minut péct k zelenině, či na 3 minutky do mikrovlnky.

Podáváme posypané kořením.



* batátu a mrkev omyjeme a nožem lehce propícháme. Nemusí být skrz na skrz. Lépe se tak propečou a nezůstanou uvnitř syrové.