Těsto je stejné, jako jsme použila na buchty. Velice se mi totiž osvědčilo, a tak jsem s ním pracovala i tentokrát.
Ráda bych jen upozornila, že tento výsledek je pouze z polovičního těsta. Takže šneci jsou pěkně drobní. Budete-li dělat z celé dávky, podaří se vám těsto srolovat vícekrát a tím samozřejmě budou výslední kousky mnohem větší.

Těsto
350g celozrnné mouky 
+ trochu navíc

1 PL chia/drceného lněného semínka
+ 1/2 hrnku vody/mléka

1 kostka droždí
1 PL kokosového cukru
1 hrnek rostlinného mléka
1/2 čl skořice



Náplň
2 PL cukru
2PL kokosového oleje

skořice
4 PL kokosu
2 hrsti sušených brusinek




Samozřejmě prvním krokem je připravit si klasický kvásek. Tedy droždí rozlámeme do teplého mléka se lžící cukru a mouky a necháme na teplém místě 10-15 minutek.

Mezitím si necháme rozpustit kokosový tuk, připravíme pojítko z chia či lněného semínka a tekutiny a do mísy si odměříme mouku.

Jakmile je připraven kvásek a pojítko, můžeme všechny ingredience přidat do mísy a buďto robotem či rukama vypracovat těsto.

Pokud chcete dvojbarevné buchty, rozdělte si těsto na dvě části a do jedné přidejte 2 lžíce kakaa či skořice.

Těsto přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme okolo hodinky.

Po vykynutí těsto vyválíme. Je-li moc lepivé, použijeme cca hrstku mouky na zajištění.
Roztopený kokosový olej potřeme po celé ploše placky, posypeme skořicí, cukrem a následně rozinkami. Takové vlašáky by se sem perfektně hodily ;)

Dalším krokem je samozřejmě vytvarování šneků. Těsto srolujeme, jako na štrůdl. Nakrájíme stejně velké kousky, které naskládáme do vymazaného pekáčku.

Pečeme 25 minutek na 180°C.