Znáte to. Koupíte nezralé ovoce v akci, dáte si ho na parapet k oknu s tím, že vám pěkně dozraje a pak si ho hezky v klidu a s chutí zbaštíte? 
Nojo, ale co když tak trochu neodhadnete množství, rodina vám řekne, že na banány chuť nemá, mrazák už je plnej k prasknutí a na Vás řvou černé (ne potečkované, ale ČERNÉ!) banány, že už fakt nutně potřebujou spotřebovat?
V tomto případě je nutné jednat.
Rychle.
Nejlépe rychlostí světla.
Proto je tato splácanina z těch nejzákladnějších ingrediencí, které si člověk dokáže představit a sežene je v každém obchodě. 
Nebudu psát, že je to zdravé, ale zmíním, že recept je bez oleje ;)

2 hrnky vloček (ovesné, jáhlové,...) 
prostě jak hrdlo ráčí
4 přezrálé černé banány
3 PL kakaa
3 odměrky čoko proteinu/ jiné sladidlo 
(lze úplně vynechat, banány jsou sladké až až)
1 prášek do pečiva
1 prášek do perníku
1 čl skořice
2 hrnky vody
+
ořechové máslo 
cca 50g


Vločky si rozmixujeme v mixéru na mouku. Přisypeme kakao, prášky do perníku a do pečiva a skořici. Je-li libo přidáme 3 odměrky proteinu nebo sladidla, které máme rádi. dále přilijeme rozmixované banány s hrnkem vody. Celé těsto pořádně promícháme a postupně přilejeme druhý hrnek vody.

Těsto přendáme do silikonové formy, přidáme pár lžic ořechového másla, rozetřeme po povrchu a vložíme do vyhřáté trouby na 160°C na cca 40 minut. Poté troubu pouze vypneme a perník necháme uvnitř do vychladnutí trouby.

Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

Třeba s banánovou zmrzlinou se bude doplňovat neskutečně :)

Pro ty, které zajímají výživové hodnoty, tak celá dávka má cca 
1799 kcal
101g proteinu!
45g tuku
283g sacharidů

1/3 má tedy:
600 kcal
34g bílkovin
15g tuku
94g sacharidů

¨
Tahle dobrota je až neuvěřitelně sytá, absolutně není přeslazená jako klasické perníky. Má plno vitamínů a minerálů. Perfektně se hodí na svačiny, snídaně, potréninkové jídlo, nebo i klidně jen tak k zakousnutí.