Znáte to. Koupíte nezralé ovoce v akci, dáte si ho na parapet k oknu s tím, že vám pěkně dozraje a pak si ho hezky v klidu a s chutí zbaštíte?
Nojo, ale co když tak trochu neodhadnete množství, rodina vám řekne, že na banány chuť nemá, mrazák už je plnej k prasknutí a na Vás řvou černé (ne potečkované, ale ČERNÉ!) banány, že už fakt nutně potřebujou spotřebovat?
V tomto případě je nutné jednat.
Rychle.
Nejlépe rychlostí světla.
Rychle.
Nejlépe rychlostí světla.
Proto je tato splácanina z těch nejzákladnějších ingrediencí, které si člověk dokáže představit a sežene je v každém obchodě.
Nebudu psát, že je to zdravé, ale zmíním, že recept je bez oleje ;)
prostě jak hrdlo ráčí
4 přezrálé černé banány
3 PL kakaa
3 odměrky čoko proteinu/ jiné sladidlo
(lze úplně vynechat, banány jsou sladké až až)
1 prášek do pečiva
1 prášek do perníku
1 čl skořice
2 hrnky vody
+
ořechové máslo
cca 50g
cca 50g

Těsto přendáme do silikonové formy, přidáme pár lžic ořechového másla, rozetřeme po povrchu a vložíme do vyhřáté trouby na 160°C na cca 40 minut. Poté troubu pouze vypneme a perník necháme uvnitř do vychladnutí trouby.
Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.
Třeba s banánovou zmrzlinou se bude doplňovat neskutečně :)
Pro ty, které zajímají výživové hodnoty, tak celá dávka má cca
1799 kcal
101g proteinu!
45g tuku
283g sacharidů
1/3 má tedy:
600 kcal
34g bílkovin
15g tuku
94g sacharidů