Pokud bych měla jmenovat 5 top mých nejoblíbenějších potravin, rozhodně bych zmínila avokádo, brokolici, kukuřici, rýži s quinou a cizrnu.
A úplnou náhodou zrovna tyto zázračné ingredience hrají hlavní roli v tomto pokrmu.
Představuji novou "sérii", která se bude věnovat food bowl kombinacím. 
Neboli hlubokým talířům s těmi nejlevnějšími, nejčerstvějšími a nejdostupnějšími potravinami, které jsou navíc nabité vitamíny a minerály a pomohou vám zůstat zdraví. 
Navíc máte-li v plánu zbavit se přebytečného tuku nebo naopak nabrat svaly, tohle jídlo bude vaším nejlepším přítelem.
Stačí si gramáž poupravit dle vašich cílů a do dvaceti minut budete mít výborný pokrm na světě.


100g cizrny/fazolí
100g kukuřice
25g quinoi
25g rýže
100g zelených lusků
1 brokolice
1 hrnek vody


Jako vždy nejdříve začneme přípravou luštěnin. Zajímá- li vás jak je připravuji vás, jukni na tento článek, kde je krok po kroku zachycen a vysvětlen.
Tak a nyní k přípravě chippotle.

1. Quinou a rýži odměříme, propláchneme a necháme uvařit v rýžovaru s hrnkem vody.
2. Brokolici a zelené lusky dáme na 20 minut do vodní páry.
3. Jelikož luštěniny si nejobvykleji uchovávám mražené, nechám je v mikrovlne rozmrazit.
4. Zatím jsem neobjevila lepší kukuřici, než z Penny v plechovce, kterou pořáádne pod vodou propláchnu a nechám odkapat. Ještě tedy ráda kupuji mraženou z Lidlu, kde je v balení 4-5 kusů klasu. Tu nechám v troubě tak 40 minut na 200°C.
5. Připravím si guacamole.
6. Vše nandám do talíře a podávám.