Neodolatelná Tiramisu sklenka




Dnes si představíme to nejjednodušší tiramisu na světě! Nejen, že je extra bohaté na bílkoviny, tělu prospěšné tuky a sacharidy, ale jedná se o ideální svačinku na cesty, která nás zasytí, udrží energické a při žovotě a ještě si na ní pochutnáme. Navíc je extrémně jednoduchá, postup se skládá prakticky ze 3 kroků, jen si chce připravit trochu více času. Ale není se čeho bát, během čekání máčení "korpusu" si lze připravit spoustu dalšího jídla na následující dny, nebo klidně zasportovat. Také je tu samozřejmě možnost nechat vločky v kávě více hodin, například před odchodem do práce jen nasypeme vločky do vroucí kávy a následně po příchodu domů vše navrstvíme.
Také je zde variabilita možností, po jaké surivině sáhnout při přípravě krému. Samozřejmě, že lze použít i mascarpone, či jiné krémové sýry a tvarohy, ale já nejraději volím tvaroh, protože je nabitý bílkoviny, a osobně nejraději doplňuji tuky v rostlinné formě, tudíž vždy sáhnu po nějakých oríškách (máslíčkách!) či avokádu.


1 porce:
60g vloček
(ovesné, jáhlové, mix...)
2 PL instantní kávy
250ml vroucí vody
vanilkové/toffee/mocha flavdrops

1 nízkotučný tvaroh
15g kešu másla
10kapek vanilkových flavdrops
1PL vanilkového proteinu
(není nutný)
2 PL vody

+kakao
banán
kakaové boby



Krok číslo 1. Nejdříve jsem si uvařila vodu, jíž jsem následně zalila instatní kávu v hrnku či mističce. Odvážené vločky, jsem dala nacucat do kávy a odložila na hodinku stranou.

Krok číslo 2.Mezitím jsem si připravila krém. Jednoduše jsem metličkou vyšlehala dohladka tvaroh s vodou, kešu máslem. vanilkovým proteinem a vanilkovými kapičkami, jemiž nejčastěji nahrazuji sladidla. Opravdu doporučuji použít kvalitní kešu máslo, dodá krému jedinečnou chuť ale především krémovou konzistenci, kterou si přesně pamatuji z kupovaných dezertů.

Krok číslo 3.Posledně nám už pouze zbývá hezky navrstvit vločky s tvarohem. Máte-li zralý banán, neváhejte ho použít mezi jednotlivé vrstvičky. Dodá tak tomuto kávovému potěšení úplně jiné rozměry.

Krok číslo 4.A samozřejmě zakončíme posypáním kakaem, nejlépe přes sítko.
Poté lze dozdobit dle vlastní fanzatie a chutí, takové lístky máty by se zde krásně vyjímaly, nebo kakaové boby dodají křupavý šmrnc.




Celá porce, varianta s jáhlovými vločkami (bez proteinu):
499 kcal
40g B
56g S
11g T
1g V