120g rýžové mouky
100g hořké čokolády 74% Fin Carré
100g bílého jogurty 3,5% tuku
60g čokoládového proteinu veganblend MP
60g jablečného pyré DM
6 ks vajec (300g)
20g holandského kakaa Marila
12g prášek do pečiva
Nejprve je důležité připravit si řepu. Samozřejmě pro ulehčení práce a zrychlení postupu lze koupit již uvařenou. Syrovou omyjeme, oloupeme a vaříme alespoň hodinku, dokud není měkká. Poté s pár lžícemi vody, v níž se vařila, rozmixujeme na pyré.
V míse smícháme všechny sypké suroviny. K pyré přimícháme jogurt, pyré a žloutky. Přimícháme do suché směsi. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Opatrně vmícháme čokoládu a nazávěr bílky. Těsto příliš nerozmíchejte, ať bílky tolik nespadnou, ale zároveň jsou rozmíchaná v těstě.
Těsto přelijeme do papírem vyloženého plechu.
Pečeme půl hoďky na 180°C. Dřívkem zrkontrolujeme, zda se těsto nelepí, následně vyndáme a necháme vychladnout.
Řepa je velmi v těste cítit následující den, od druhého dne se krásně rozleží a brownies jsou nejchutnější.
Po vychladnutí rozkrájíme. Mě vzniklo 15 ks.
Celá dávka 1/15
2099 Kcal 147 kcal
117g B 8g B
194g S 16g S
85g T 6g T