
390g pšeničné bílkoviny provita
345g rajčatové omáčky Biotrend Bio pasta sauce Napoletana *
14g lahůdkového droždí
120ml horké vody
1. verze pikant
1 Pl koření na gril
1 Čl oregána
2. verze italská
1 Čl oregana
1 Čl rozmarýnu
1 Čl bazalky
špetka soli
+ alobal a hrnec na paření
Postup je velmi jednoduchý. Smícháme sypké ingredience, tedy bílkovinu, droždí a koření dle naší volby a promísíme. Do druhé misky nalijeme horkou vodu s pasatou a taktéž promícháme. Následně přilijeme tekutou směs do suché a pořádně a okamžitě začneme míchat, aby se těsto nezdrclo. Po pár vteřinách bude lepší zpracovat těsto rukama a opravdu ho tak minutku, dvě hníst, aby se nevytvořily bubliny.
Násldně jen rozdělíme těsto na 12 kusů, já si každý odvážila na 73g, každý zvlášt prohnětla v rukou, vytvořila tvar klobásek a zabalila do kousku alobalu.
Vložíme do hrnce a paříme cca 40 minut. Nebo můžeme vytvarovat karbanátky a upéct je v kontaktním grilu :)
133kcal 182kcal
24g bílkovin 32.7g bílkovi
3g sacharidů 4g sacharidů
1.2g tuku 1.6g tuku
1g vlákniny 1.3g vlákniny
*kupuji v Lidlu, v Bio regálu