s čokoládovým dezertem od šmakouna, domácí marmeládou a jednou nektarinkou

Pečené placky miluju! Ostatně, já miluji každé jídlo, jež je zdravé, chutné a hezky vyvážené. A pokud splňuje všechny mé požadavky? je to můj jasný favorit! :)
Jelikož mi v lednici zůstaly namočené vločky, jež měly původně posloužit jako overnights oats a já se jich  nutně potřebovala zbavit, zužitkovala jsem je trochu jinak. Nebudu lhát, prvotní myšlenka byla, že se výsledek dá hafanům, ovšem jelikož mi kamarádka přinesla domácí rybízovo-angreštovou marmeládu a já měla v lednici načatého čokoládového šmakouna, bylo naprosto jasné, co s ní provedu.
Putovala ke mně hezky na snídani.
A druhý den zase. Tentokrát ovšem nová, čerstvě upečená :)
Pečená ovesná placka je krásně vláčná, ale není mokrá. Nemám ráda, když se mi těsto lepí v puse, či po sobě zanechává vlhký odér. A nebo naopak, když je tak suché, že se buďto zadrhává, škrábe, či je tak tvrdý, že nejde ani ukousnout.
Mám pár zásad, které se snažím vždy při vaření, pečení, smažení,... dodržet. A musím říct, že se mi to povedlo i tentokrát.
uprostřed kolečko banánu na šmakounovi, borůvky na
mameládě, a ostružiny s borůvkami na bílém jogurtu :)

Recept:

200 g řeckého bílého jogurtu hollandia 
(či jiného tužšího konzistence)
1 vajíčko
1 hrnek mléka (=250 ml)
1/2 hrnku ovesné mouky
1/2 hrnku namočených, nacucaných vloček
1 ČL prášku do pečení (= pr.do.peč.)
1 Čl skořice

Postup

Vajíčko, mléko a jogurt smícháme dohromady.
Vločky přidáme k vločkám spolu s pr,do pečem a skořicí.
Smícháme vše dohromady a dáme péct do trouby na 30 min na 180°C.

Tip:
-pečete-li placka večer, hoďte ji ráno na 1-2 min do mikrovlnky, teplá chutná úplně jinak :)